Gyakori kérdések

Bányászgépek vásárlása

Mit tartalmaz az ár?

Az áraink tartalmazzák a gépek árát, valamint a gép üzemeltetéséhez szükséges tápegységet.

Mit nem tartalmaznak az árak?

Az áraink nem tartalmazzák az áfát, a szállítási díjat és a Magyarországra történő behozatal vámkezelési költségét, továbbá a tápkábel költségét (amennyiben azt nem biztosítja a gyártó).

Egyben kell kifizetnem vagy tudok részletre is fizetni?

Megrendelést követően a számla kézhezvétele után egy összegben történik a kifizetés.

Milyen fizetési lehetőségeim vannak?

Banki átutalással, vagy személyesen a bemutatótermünkben készpénzzel is tudsz fizetni.

Milyen devizában tudok fizetni?

Magyar forintban, USA dollárban és euróban is tudsz fizetni.

Mennyi a szállítási idő?

A teljes vételár megfizetésétől számított 2-3 hét, de a megrendeléskor kollégáink tájékoztatnak a várható szállítási időről.

Készletről tudok vásárolni?

Bemutatótermünkben általánosságban csak a kiállító termékek vannak, készletről – azonnal átvételi lehetőséggel – általában nem értékesítjük a termékeinket.

Meg tudom nézni személyesen a gépeket?

Bemutatótermünkben lehetőséged van egyes bányászgép típusok személyes megtekintésére, azonban nem minden weboldalunkon elérhető termékből tudunk bemutató darabot megmutatni.

Bemutatótermünk címe:
1123 Budapest, Alkotás utca 55-61, C. épület 5. emelet (Hillside irodaház)

Csak a honlapon lévő termékeket tudom megvásárolni?

Alapvetően a weboldalon található gépeket forgalmazzuk, de minden speciális és egyedi igényt igyekszünk teljesíteni. Keress minket bizalommal és segítünk beszerezni a géped!

A bányászgépekről általában

Milyen hangosak a gépek?

A gépek zajkibocsátása modellenként eltérő. A nagyobb teljesítményű pro bányászgépek esetében 70-80 dB a zajkibocsátás, míg az otthoni bányászgépek esetében 35-55 dB.

Az egyes bányászgépek zajkibocsátását a termékeknél tudod megnézni.

Mennyi áramot fogyasztanak a gépek?

A gépek áramfogyasztása modellenként eltérő. A nagyobb teljesítményű pro bányászgépek 2000-4000 W, míg az otthoni bányászgépek esetében 100-1300 W az áramfelvétel.

Az egyes bányászgépek áramfogyasztását a termékeknél tudod megnézni.

Milyen internet szükséges a gépek üzemeléséhez?

Sávszélességet tekintve nincs megkötés, sem limit, hogy mekkora csomag szükséges a működtetéshez, a lényeg az internet stabilitása.

Bármit tudok bányászni a gépekkel?

A gépekkel csak meghatározott coinokat / algoritmusokat tudsz bányászni. Minden egyes termékünk mellett feltüntettük, hogy mit bányászik az adott gép a rajta futó algoritmus alapján.

Megnézem a bányászgépeket

Hol tároljam a gépet?

Otthoni bányászgépek esetében bárhol az otthonodban, ahol biztosítani tudod a gép számára a stabil internetet és nem zavar a hangja. Pro bányászgépek esetében egy speciálisabb környezetet igényelnek a gépek, mivel nagy hanggal és hővel jár a gépek működése, így egy olyan helyre van szükség, ahol a szellőzés (légcsere) megoldott, a hangja nem zavaró tényező a mindennapokban, valamint stabil internet és áramforrás biztosított.

Pro bányászgépek üzemeltetést tudunk biztosítani a számodra. A hostingról részletesen itt tudsz tájékozódni.

Mennyi hőt bocsált ki a gép?

Az otthoni bányászgépek nem bocsájtanak ki nagy mennyiségű hőt, viszont a pro bányászgépek esetében elmondható, hogy nagy mennyiségű hőt bocsájtanak ki működés közben.

Milyen hőmérsékleten lehet üzemeltetni a gépet?

Általánosságban 5-40 °C a gépeknek az ideális hőmérséklet.

Mennyi a gép megtérülési ideje?

A gép megtérülési ideje minden gépnél változó, valamint minden esetben befolyásoló tényező az aktuális valuta árfolyam, valamint az energia ára.

Mi az általános élettartama a gépeknek?

Műszaki élettartama átlagosan 3-5 év között van, gazdasági élettartama a piaci körülményektől függ.

Hogyan tudom a gépet karbantartani?

Ajánlott az üzemeltetési környezetet tisztán tartani (pormentesen), negyedévente vagy félévente szükséges lehet a gépet sűrített levegővel, vagy kompresszorral kikapcsolt / áramtalanított állapotban átfújni.

Amennyiben igénybe veszed üzemeltetési szolgáltatásunkat, ezt megcsináljuk helyetted.

Mi történik ha gépem meghibásodik?

A gépek kifejezetten megbízhatóak, de amennyiben bármilyen meghibásodás bekövetkezik, alapesetben javíthatóak ezek a meghibásodások.

Szerviz központunkban mi is meg tudjuk javítani a meghibásodott gépet.

Hol tudom elhelyezni/üzemeltetni a gépet?

pro minerek esetében az üzemeltetése bányászfarmokon vagy erre a célra kijelölt területen javasolt, ahol a zaj-, és hőkibocsátás nem zavarja a környezetet. Az otthoni bányászgépeket, úgy fejlesztették ki, hogy akár otthoni vagy irodai környezetben is üzemeltethesd őket.

Pro bányászgép üzemeltetést tudunk biztosítani a számodra. A hostingról részletesen itt tudsz tájékozódni.

Hogyan lesz egy gépből pénzem?

A bányászati ​​eszközök nagy teljesítményű processzorokat használnak a blokkláncon történő tranzakciók biztonságossá tételére és érvényesítésére használt összetett rejtvények megoldására. A bányászgépeddel a szükséges globális hash-erő egy részét biztosítod, amiért jutalmakat kapsz. Ez a jutalom a kriptovaluta (ezt nevezik bányászatnak). Tehát a kirptobányászat azt jelenti, hogy a géped számítási kapacitásáért cserébe kirptovalutát kapsz. Ezután dönthetsz úgy, hogy megtartod-e ezt a coin-t (érme), vagy más érmére vagy hagyományos valutára (pl.: USA dollár, EURO) cseréled.

A kriptobányászatról általában

Mit jelent a kriptobányászat?

A kriptobányászat tulajdonképpen egy fantázia név. A kritobányászat során az erre kifejlesztett gépek folyamatosan futtatják azt az algoritmust, ami az adott blokklánc algoritmusa. Ezáltal a világon az adott algoritmust futtató gépek összessége együtt hitelesít minden egyes tranzakciót, ami az adott blokkláncon végbemegy. Ezért a hitelesítéstért a gépek (bányászok) jutalomban részesülnek.

Bárki elkezdheti a kriptobányászatot?

Igen, a kriptobányászat elérhető bárki számára, a gépek üzembehelyezése egyszerű.

Mi kell a kriptobányászathoz?

Kriptobányászathoz egy bányagépre, stabil internetre, valamint áramra van szükséged, ezen technikai feltételeken felül még egy pool-ra és egy wallett addressre.

Hol tárolhatom a kibányászott coint?

Úgy nevezett digitális pénztárcákba, melyeket piaci szolgáltatóknál tudsz létrehozni. Ezeket lehetnek online vagy exchange walletek. Egy másik lehetőség, hogy fizikai védelemmel, úgynevezett cold walletet vásárolsz és ezen tárolod a pénzed.

Bányászgépek üzemeltetése

Mit jelent a bányászgép hostingja?

A bányászgép üzemeltetését jelenti. A bányászgéped fizikailag nálunk tárolod és üzemelteted, szerződés szerint előre megszabott díjak és időtartama alatt. Mi gondoskodunk a géped karbantartásáról, a szükséges újraindítások elvégzéséről, a géped biztosításáról és 7/24-es biztonsági felügyeletéről.

A nálatok üzemeltetett gépem kinek a tulajdona?

A szerverparkban található bányászgépek ügyfeleink tulajdonát képzik.

Mit tartalmaz a hosting?

A gépek üzemeltetése, monitorozása, karbantartása, szükséges újraindítások elvégzése, biztosítás, 7/24-es biztonsági felügyelet.

Mit tartalmaz a hosting szolgáltatás díja?

A hosting szolgáltatás díja tartalmazza a gépek egyedi fogyasztása alapján számított áramdíjat, valamint az üzemeltetési költséget.

A hosting díj tartamazza a karbantartást?

Igen, az üzemeltetés díja tartalmazza a gépek karbantartást, viszont az esetlegesen meghibásodott kép javítását nem.

Bármilyen gépet tudtok hostingolni?

Pro miner gépeket tudunk hostingolni, otthoni bányászatra alkalmas gépeket nem üzemltetünk. Keress minket és megtaláljuk a legmegfelelőbb helyszínt gépednek szerverparkjaink egyikében.

Milyen időszakonként van elszámolás?

Havi rendszerességű elszámolással dolgozunk.

Biztosítás van a nálatok üzemeletett gépre és helyszínre?

Igen, minden szerverparkunk és nálunk üzemeltetett gép rendelkezik biztosítással.

Mennyi a minimum szerződéses idő?

1 év

Milyen teendőm van a gépemmel?

A nálunk vásárolt bányászgépeket közvetlenül szállítjuk a szerverparkba. Saját, már meglévő gépedet esetében a teendőd annyi, hogy eljuttasd hozzánk a géped. Amire szükségünk van a beállításhoz mindkét esetben: a neved, valamint egy wallet address, ahova szeretnéd, hogy ki legyen utalva a megtermelt coinod.

Hozzáférek e a gépemhez "online"?

Minden géphez observer linket küldünk, amin követhető a gépek működése és termelése.

Mi történik ha leáll a gépem?

Hosting farmunkon a dedikált személyzet ellenőzi a gépet, újraindítja, megvizsgálja, amennyiben javítandó hiba áll fent a gép működésében a szerverparkunkban rendelkezésre áll egy szakértői csapat, akik szükség esetén segítenek megjavítani a géped vagy biztosítjuk a géped elszállítását az adott helyszínre, ahol meg tudod javítani/javíttatni.

Ha hibás a gépem, elmehetek-e megjavítani?

A hosting farmjaink helyszíne nem publikus, ezért személyesen nem tudsz elmenni megjavítani. Minden szerverparkunkban rendelkezésre áll egy szakértői csapat, akik szükség esetén segítenek megjavítani a géped vagy biztosítjuk a géped elszállítását az adott helyszínre, ahol meg tudod javítani/javíttatni.

Csak Magyoroszágon rendelkeztek szerverparkkal?

Nem, Európa-szerte rendelkezünk szerverparkokkal.

1 hétre is elvihetem a gépem, amíg nyaralok?

Hosting szerződésünk minimális időtartama 1 év.

Meg lehet nézni a hosting parkot?

Szerverparkjaink, ügyfeleink és tulajdonaik védelme érdekében bányászgép hosting farmjaink helye nem publikus, ezért nem lehet megtekinteni őket.

Bányászgépek szervize

Hogy jut el hozzátok a gépem?

Személyesen is behozhatod bemutatótermünkbe a hibás gépet, vagy bármely futárszolgálattal elküldheted a részünkre. Amennyiben szeretnéd futár szervezésében is tudunk segíteni, ebben az esetben a szállítási díj a szerviz díjához adódik a javítás végén.

Hol található a szerviz?

Szervizünk Budapesten található, de ügyfeleink és értékeik védelme érdekében a lokációja nem publikus.

Mennyibe kerül a bányászgép javítása?

Az ár a meghibásodás jellegétől és a szükséges alkatrészektől függ. Részletes árlistánkat itt tudod megnézni.

Mennyi garanciát vállaltok a javításra?

A javított elemekre 1 hónap garanciát tudunk vállalni.

Foglalkoztok a bányászgépek tisztításával is?

Igen, természetesen. Részletes árlistánkat itt tudod megnézni.

Mire van szükségetek egy első körös árajánlat küldéséhez a javításról?

Képekre a hibás gépről / részéről, illetve a log file is nagy segítség az első körös árajánlat adásához.

Már javított gépeket is szervizeltek?

Ez attól függ, mi lett előtte javítva a gépen korábban. Vedd fel velünk a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon és egyeztetjük a részleteket.

El kell küldenem a teljes gépet, vagy elegendő a hibás elem?

Mi minden esetben azt ajánljuk, hogy a teljes gépet hozd el nekünk, így tudjuk garantálni a hosszú távú tesztelést.

Mi van ha javítási folyamat közben derül ki, hogy nem javítható a gépem?

Természetesen a javítás közben folyamatosan tájékoztatunk géped állapotáról. Amennyiben a géped nem tudjuk megjavítani, a munkadíjat, valamint a felhasznált anyagok költségét kell megfizetned.

Hogyan néz ki a szervizelés folyamata?

Beérkezés után 5 nap alatt kollégáink az első, rövid távú tesztelés alapján megállapítják az esetleges hibákat és részletes árajánlatot készítenek a javításról. Ezután elküldjük az eredményeket és természetesen a kalkulált árak függvényében tudsz arról dönteni kéred e javítást vagy sem. Amennyiben nem kéred a javítást, a vizsgálat díját kell kifizetned. Az elsődleges rövid távú tesztek során nem feltétlenül derül ki minden probléma, így az az alapján adott árajánlat tájékoztató jellegű, nem feltétlenül fedi le a javítás végösszegét, de természetesen a javítás összegének változása esetén a javítás előtt értesítünk a változásról és a felmerülő hibákról, és akkor végezzük el a munkát amennyiben jóváhagyásra kerül a részedről.

A folyamat leírását a bányászgép szerviz oldalon találod.

Mikor kell fizetnem a szervizért?

A szerviz díját a munkálatok befejezése után, a gép átvétele előtt kell fizetned.

Milyen típusú gépeket tudtok javítani?

A bitmain Antminer szériát, abból is kifejezetten a 17-es és 19-es sorozatot, de folyamatosan fejlesztéseket eszközölünk, hogy a közeli jövőben minden népszerű márkát és géptípust javítani tudjunk.

Mennyi idő a bányászgépek javítása?

Általánosan elmondható, hogy nagyon eltérő átfutási idővel lehet számolni a hibák komplexitásától függően. Tapasztalataink alapján rövid távú tesztelést követően várhatóan 2-4 hét, de ezt nagy mértékben befolyásolja az időközben realizált hibák száma. Természetesen folyamatosan tájékoztatni fogunk arról, hogy várhatóan mikorra készül el a géped.

Hol találom meg a gépem log file-ját?

Modellenként eltérő. A dashboardokba belépve a logba, a Clog és Hlog fülön található szöveget szükséges egy Word vagy egy Text file-ba elküldeni nekünk. Amennyiben szükséged van további segítségre ehhez kapcsolódóan, keresd kollégáinkat a központi telefonszámunkon.

A cégről

Hol található a bemutató termetek?

Bemutatótermünk Budapesten, az Alkotás utca 55-61. szám alatt lévő Hillside Irodaházban található, a C épület 5. emeletén.

Látogass el hozzánk! Elérhetőségeinket itt találod.

Csak időpontra tudok bemenni hozzátok?

Bemutatótermünk nyitva áll mindenki számára. Ennek ellenére arra kérnénk, egyeztess előre időpontot, hogy kollégáink a rendelkezésedre tudjanak állni és egy kávé mellett át tudjátok beszélni a felmerülő kérdéseket.