Hírek

Milyen internet kell a kriptobányászathoz?

A kriptobányászathoz leegyszerűsítve 5 dologra van szükséged: egy bányászgépre, áramra, stabil internetre, egy walletre és egy poolra.

Most azt nézzük meg, milyen internetre lesz szükséged a kriptobányászat során.

Sávszélesség

A sávszélesség az egyszerre továbbítható adatmennyiség. Ezt általában másodpercenkénti megabitben (Mbps) mérik. A bányászgépek nem igényelnek túl nagy sávszélességet, már egy átlagos, pár megabit sebességű otthoni internetkapcsolat is elegendő lehet, sőt akár mobilinternettel is üzemeltetheted a gépeidet. Egy kriptobányászgép havonta körülbelül 100-200 megabájtnyi adatforgalmat generál.

Válaszidő (Késleltetés)

A válaszidő az az időintervallum, amennyi egy adatcsomag átviteléhez szükséges a hálózati kapcsolaton keresztül. Ezt az időt általában milliszekundumokban (ms) mérik. A válaszidő kiemelten fontos a kriptobányászatnál. Ha lassú válaszidővel dolgozik, akkor nagyobb eséllyel fejti meg a blokklánc kódját egy másik bányász, így a jutalmat nem Te kapod a megfejtett blokkért. Átlagosan az elfogadott késleltetés a kriptobányászat során 70 ms, de minél alacsonyabb ez az idő annál ideálisabb a kriptobányászathoz.

Stabilitás

Az internet stabilitása egy kulcs tényező a kriptobányászat során, hiszen, ha rendelkezésünkre áll a minimális sávszélesség és megfelelő a válaszidő, de az internet akadozik, az adatátvitel szakaszos, akkor a bányászgépünk nehezen tud kommunikálni a blokklánccal és elesünk a megérdemelt jutalmunktól. A stabilitás biztosítására a legjobb megoldás, ha vezetékes internetkapcsolatot használsz Ethernet-kábel segítségével.

Összefoglalva: ha kriptobányászatba kezdessz, nem feltétlenül kell módosítani az otthoni vagy irodai internet csomagon, hiszen nem fog a bányászgéped internet használata bezavarni a mindennapi adatforgalomba. Amit érdemes ellenőrizned, hogy vezetékes internetet ki tudsz-e alakítani a bányászgéped számára, illetve, hogy a lehető leggyorsabb válaszidővel rendelkezzen az interneted.

Ha további kérdésed lenne a kriptobányászattal kapcsolatban, foglalj időpontot online vagy személyes konzultációra.

Szeretnél többet tudni
a kriptobányászatról?

Chat with our expert

Iratkozz fel hírlevelünkre és legyél naprakész!

"*" a kötelező mezőket jelöli

Terms & Conditions:*