Bitcoin, Hírek

Milyen hatással van a Bitcoin árfolyama a többi kriptovalutára?

2022 novemberében 2 év után ismét 20.000 dollár alá esett be a Bitcoin árfolyama, ami azért volt nagy jelentőségű, mert utoljára 2020 decemberében volt tartósan a 20.000 dolláros lélektani határ alatt az árfolyam. Az árfolyam 10 héten keresztül volt 20.000 dollár alatt és volt, hogy lement 15.700 dollár környékére is. Így mindenkit pozitívan érintett, amikor 2023. január elején ismét átléptük a 20.000 dollárt.

Ez az emelkedés több mint 20%-os egy hét alatt, amiben sokan a medvepiac végét látják. Az árfolyam emelkedéshez egy elég magas, majdnem 25%-os piaci kapitalizáció is párosult.

De vajon milyen hatással van a Bitcoin árfolyama a többi kriptovalutára? Mennyire rendezte át a kirptopénzek piaci kapitalizációját az árfolyam emelkedése? Most megnézzük, hogyan változott a nagyobb, bányászható kriptovaluták árfolyama és piaci kapitalizációja az elmúlt egy hétben.

Ethereum Classic

Az Ethereum Classic szerepe és piaci részesedése az Ethereum átállása óta, nagy mértékben megnőtt. Jelenleg a 24. kriptovaluta marketcap alapján. Az elmúlt egy hétben az árfolyamában erősödés volt tapasztalható, január 10-én 20 dollár körül mozgott az árfolyam (2022. év végén 15 dollár körül is volt az árfolyam), ami egy hét elteltével meglehetősen stabilan tartja a 22 dolláros értéket, ez 10%-os emelkedés. Az ETC piaci részesedése is megerősödni látszik csak az elmúlt 1 hétben 12%-os növekedés volt tapasztalható.

Ethereum Classic bányászatára alkalmas bányászgépek:

Litecoin

A Litecoin a 13. legnépszerűbb kriptovaluta piaci részesedés alapján. A többi coinhoz hasonlóan a Bitcoin áremelkedésével párhuzamosan a Litecoin árfolyama is 7,5%-ot emelkedett az elmúlt egy hétben, vagyis 80 dollárról 86 dollárra nőtt az árfolyam, míg a piaci részesedése 10%-ot emelkedett.

Litecoin és scrypt algoritmus bányászatára alkalmas bányászgépek:

Kadena

A Kadena piaci részesedés alapján csak a 134. kriptovaluta, mégis stabilitása és bányászhatósága miatt, az egyik legnépszerűbb POW alapon működő valuta. Az elmúlt egy hétben a Kadena árfolyama 0,9 dollárról 1,09 dollárra emelkedett, ami 20%-os emelkedés. Piaci részesedés szempontból 15%-os növekedést ért el, ami szintén erősíti pozícióját.

Kadena bányászatára alkalmas bányászgépek:

DogeCoin

A Dogecoin árfolyama 2023. január elején 0,075 dollár körül mozgott, ami egy hét alatt 0,085 dollár körüli értékre emelkedett. Ez 13%-os növekedést jelent. Piaci részesedés alapján év elejéhez képest 15%-ot emelkedett, amivel tartja a 9. helyet a kriptovaluták között.

DogeCoin bányászatára és Scrypt algoritmus bányászatára alkalmas bányászgépek:

Ha kérdéseid vannak a kriptoról, vagy a kriptobányászatról foglalj időpontot online vagy személyes konzultációnkra.

Vizsgált időszak: 2023.01.11-18.

Szeretnél többet tudni
a kriptobányászatról?

Chat with our expert

Iratkozz fel hírlevelünkre és legyél naprakész!

"*" a kötelező mezőket jelöli

Terms & Conditions:*