Hírek, Podcast

Hogyan épül fel egy Asic bányászgép?

Részekre bontottunk egy Bitmain Antminer S19 Pro bányászgépet, amelyen keresztül megmutatjuk milyen részekből áll és mi mire való.

Egy Asic bányászgép alapvetően a következő részekből áll: egy tápegységből, a házból – amelyben megtalálhatóak a hashboardok-, és a controllboardból, mely a tetején helyezkedik el.

A tápegység egy védőfedél alatt csatlakozik a gépházhoz, amely segítségével a hashboardok megkapják azt a nagy feszültséget, amely szükséges a működésükhöz. Ugyanitt található a controllboard áramfelvételi pontja is, illetve az az adatkábel, amely vezérli az intelligens tápegységet a cotrollboard által.

A controllboard tulajdonképpen a gép agya, ez vezérli a hashboardot, a tápegységet, az összes ventilátort, és minden olyan folyamatot, amely a bányászathoz kell. Ez tartalmazza a kezdeti indulási paramétereket, ebben van elmentve minden olyan adat, ami a gép működéséhez kell, illetve ez tartalmazza az operációs rendszert is.

Az S19-es bányászgép 3 hashboardot tartalmaz, melyek egymás mellett helyezkednek el. A boardok mindkét oldalán található passzív hűtőborda, amelyek azért felelősek, hogy a hashboardon található chipeket folyamatos hűtéssel lássák el.
A gépház két oldalán található a két-két darab ventillátor a befúvó, illetve a kiszívó oldalon.

A hashboard egyik oldalán minden egyes hűtőborda egy darab chipet jelent, a másik oldalon pedig a hőelvezetést segítő panelek helyezkednek el.

Az alap struktúra minden Asic esetében ugyanaz: tartalmaznak tápegységet, controllboardot, hashboardot és a teljesítményüknek megfelelő speciális asic chipeket.

Ha pedig kérdésed lenne a bányászgépekkel kapcsolatban, foglalj időpontot online vagy személyes konzultációra!

Szeretnél többet tudni
a kriptobányászatról?

Chat with our expert

Iratkozz fel hírlevelünkre és legyél naprakész!

"*" a kötelező mezőket jelöli

Terms & Conditions:*