Bitcoin, Hírek, Podcast

A Bitcoin és a Bitcoin bányászat alapjai

A kripto világán belül a leghosszabb történelme a Bitcoinnak van. Sok ezer coin jelent meg azóta a piacon, de mégis a Bitcoin lett a legismertebb az összes közül.

De mi ennek az oka?

Satoshi Nakamoto nevével hozták létre a Bitcoint, de személy szerint a mai napig senki nem tudja ki ő ténylegesen kicsoda, ami egy nagyon fontos eleme a Bitcoin működésének, hiszen senkihez nem vezethető vissza: így a Bitcoin egy decentralizált működésű kriptovaluta, mindenki, aki működteti a rendszert tulajdonképpen a gazdája, de ténylegesen senki.

Hogyan juthatok Bitcoinhoz?

Erre röviden két lehetőséged van:

  1. Vásárolsz coint online vagy automatából
  2. Bitcoin bányászattal

Mivel a kriptovaluta vásárlás szinte pont úgy működik, mint bármilyen centralizált valuta vásárlása, ezért nézzük meg a laikus számára kicsit bonyolultabbnak tűnő bányászatot.

Mit jelent a Bitcoin bányászat?

A decentralizált rendszerben, a hálózaton futó tranzakciók mindegyikét a rendszerben folyamatosan az algoritmust futtató gépek hitelesítik a tranzakciókat.
Ha te futtatod az algoritmust, beszolgáltatod a géped kapacitását, a rendszer cserébe coinokkal jutalmaz.

Milyen gépekkel tudsz Bitcoint bányászni?

A Bitcoin bányászatára csak nagyteljesítményű professzionális bányászgépek alkalmasak, mivel a Bitcoin az egyik legnehezebben bányászható kripto valuta. A bányászat nehézséget, vagyis a magas difficulty-t az adja, hogy egyre többen bányásznak Bitcoint, és ilyen esetben az egyes bányászoknak nagyobb bányászati kapacitásra van szükségük egy blokklánc megfejtéséhez, vagyis csökken a kibocsáltott coin mennyisége. Ilyen bányászgépek például a Bitmain Antminer S19-es bányászgépek és a Whatsminer M30-as bányászgépei.

Szeretnél még többet megtudni a Bitcoinról és a bányászatáról?

Hallgasd meg teljes podcast beszélgetésünket a Youtube csatornánkon!

Szeretnél többet tudni
a kriptobányászatról?

Chat with our expert

Iratkozz fel hírlevelünkre és legyél naprakész!

"*" a kötelező mezőket jelöli

Terms & Conditions:*